TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın kapısı

Temel İlkeleri Yangın kapısı

Blog Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok değerli hale getirmiştir.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne kapıların kanatı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapılarının güvenlik sertifikaları da bedelını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN veya UL kadar standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara iye olmalıdır.

Camlı yangın bapları yahut panik barlı yangın kapıları diğer yangın bapsı türleri arasındadır.

Elektrikler kesik evetğunda da geceleri parlayan bir dokumada olan bu yazılar kazalı durumların tarik göstericisidir.

Bu sertifikalar, kapının yangın emniyetliği ve dayanıklılığı için selen verir. Sertifikaları olan baplar ekseriyetle daha fiyatlıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike takkadak kolay ve hızla Yangın kapısı yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Yangın merdivenleri, evgin durumlarda insanoğluın hayatını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini uydurmak yürekin eleştiri öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve anlayışyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsısalat.

Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını diğer alanlardan en azca 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması Yangın kapısı zorunludur.  Bir binada gerekli olan yangın merdiveni sayısı nazik bir faktördür.

Cenahıcı malzeme kucakermeyen ve huzurıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, canipıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru Yangın kapısı toz, ab sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Yangın bapsı, bir binanın yangın sırasında insanların ve mülklerin eminğini sağlamak sinein tasarlanmış bir kapıdır. Yangın bapları, yangının yayılmasını mâni olmak ve binada artan insanoğluın yangın merdivenlerine ve diğer emin alanlara ulaşmalarına yardımcı çıkmak midein kullanılır.

Report this page